Over Nuts of Nature

What ever you do, be different.
That was the advice my mother gave me, and I can't think of better advice for an entrepreneur. If you're different, you will stand out.

Zeep, crèmes, lotions en parfums zijn altijd al mijn passie geweest, typisch vrouwelijk zou je kunnen zeggen maar ik ben er dol op. Daarom heb ik me ooit ingeschreven als distributeur bij een groot bedrijf gespecialiseerd in voeding en persoonlijke verzorging.

Het contact met een vaste klantenkring en adviseren op het gebied van persoonlijke verzorging, daar wilde ik mee verder. Daarom ben ik op zoek gegaan naar bedrijven en groothandels die een breed assortiment aan zepen aanboden. Daaruit heb ik een eigen assortiment samengesteld en heb daarmee op markten gestaan. Dit begon meteen aardig te lopen. Na verloop van tijd ben ik gaan specialiseren in kwaliteitszepen op basis van natuurlijke ingrediënten. Zo kwam ik uit bij de wasnootzeep en wasnootzalf.

Uiteindelijk ben ik deze zelf gaan maken. Na verloop van tijd ben ik een groothandel in zelfgemaakte zepen geworden. Zo kon ik in grotere hoeveelheden zeep maken, scherper inkopen en volledig focussen op het productieproces. Dat was de feitelijke start van wat nu Nuts of Nature is. Ik begon met het maken van wasnootzeep en wasnootzalf. Langzamerhand kwamen er meer soorten zeep en zo breidde ik mijn groothandel uit.
Zepen maken zonder geur of etherische olie is één van mijn specialisaties. Veel mensen zijn allergisch voor de geurstoffen en oliën die in fabriekszepen verwerkt worden. Aan de andere kant zijn etherische oliën juist een belangrijk ingrediënt in producten zoals baardzeep en haarzeep. Handgemaakte zepen van goede kwaliteit op basis van natuurlijke ingrediënten, dat is mijn handelsmerk.

Inmiddels zou ik een boek kunnen samenstellen met alle recepten die ik inmiddels heb verzameld. Maar ik beperk mij nu tot een degelijk assortiment van goede zepen die ook allemaal gecertificeerd zijn. Dat is mijn eigen assortiment wat ik naar believen kan uitbreiden als daar vraag naar is.

Het basisprincipe van Nuts of Nature

100% biologisch, dierproefvrij, geen minerale oliën, geen sulfaten en geen parabenen.